• Kommentera på nästa IPCC rapport

[2021-03-02] FN:s internationella klimatpanel, IPCC, publicerar sin nästa rapport AR6 under 2022. Just nu granskas den av stor grupp av experter över hela världen för att rapporterna verkligen får med så mycket som möjligt av den senaste forskningen inom olika områden.

• Fortsätt investera även i kris - för barnens skull

[2021-02-10] Kristider tvingar många länder att arbeta med stora budgetunderskott. Internationella Valutafonden, IMF, kan bidra med finansiering men sådana tillskott är oftast förknippade med hårda villkor. I regel handlar det om krav på åtstramningar och besparingar, hellre än stimulansåtgärder för låntagarens nationella ekonomi.

• "Varje ny utmaning ger ett ypperligt tillfälle att genom samarbete göra högkvalitativ forskning"

[2020-12-09] Samarbete mellan kontinenter öppnar upp nya möjligheter för forskare inom olika temåområden i Afrika (och Europa), "train-the-trainer"- utbildning är en bra strategi för att komma vidare i utbyte av erfarenheter och stärka kommunikation och lärdomar i låg- och medelinkomstländer. Omkring 60 deltagare från olika universitet och länder deltog i online-evebtet "Research collaboration in low- and middle- income countries - findings, lessons and ways forward for implementing Agenda 2030".