Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Global Sustainable Futures på GMV söker praktikant för vårterminen 2023

Nyhet: 2022-10-07

Om Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV

Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom hållbar utveckling. GMV fungerar som en plattform som initierar, driver, administrerar och stöttar mångvetenskapliga projekt och satsningar inom hållbar utveckling. Uppdraget är att skapa samverkan mellan och inom lärosätena och med viktiga samhällsaktörer för att generera och nyttiggöra kunskap om hållbar utveckling. Vid GMV finns forskarnätverk, studentsamverkan, interaktion mellan forskning och policy, Göteborgs universitets miljöledningsarbete, och en rad olika verksamheter, projekt och nätverk. På GMV arbetar ca 45 personer och vi finns på Chalmers, campus Johanneberg.

Om Global Sustainable Futures

Global Sustainable Futures (GSF) är en plattform för global samverkan kring forskning, utbildning och nyttiggörande av kunskap i hållbarhetssyfte, särskilt med partners i låg- och medelinkomstländer. GSF verkar för att främja och påskynda internationellt utbyte av idéer, kunskap och praxis mellan den akademiska världen, det civila samhället, näringslivet och myndigheter.

GSF stödjer utvecklingen av samarbete mellan Chalmers, Göteborgs universitet och partners i låg- och medelinkomstländer inom specifika tematiska områden. Vi arbetar dessutom utåtriktat med kunskapsdelning via webinarier och konferenser, ofta med deltagande från partners i låg- och medelinkomstländer. Vår verksamhet vänder sig till alla akademiska dicipliner med sikte på att uppnå Agenda 2030.

Om praktiken

Som praktikant hos GSF följer du det dagliga arbetet i gruppen och utför uppgifter som är av både praktisk och administrativ karaktär. Rollen kan bland annat innefatta att:

  • Stödja GSFs projektledare i internationella och/eller reginonala projekt
  • Söka, sammanställa och analysera information
  • Bidra till planering och genomförandet möten och webinarier
  • Komunicera GSFs verksamhet
  • Delta i GSF gruppens interna arbete


Då GMV just nu genomgår ett stort förändringsarbete får du genom din praktik också möjlighet att bidra i vårt strategiska arbete. Exempel på uppgifter som kan bli aktuella är att genomföra intervjuer och enkäter med några av våra viktigaste målgrupper. Förändringsprojektet innebär också att helt nya uppgifter kan komma upp under praktikperioden. Praktikperioden är 10-20 veckor lång med början i januari-februari och slut senast i juni.

Kvalifikationer

Du som söker praktik hos oss ska ha en pågående högskoleutbildning på heltid, lägst kandidatnivå, gärna med relevant inriktning som exempelvis hållbar utveckling eller internationella studier. Eftersom vår verksamhet genomförs på både svenska och engelska är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat på båda språken, både i tal och skrift. Vi ser gärna att du är driven och strukturerad i ditt sätt att arbeta samt har god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är flexibel och öppen för nya uppgifter under praktiken.
Vi ser också gärna att du har:

  • God analytisk förmåga och erfarenhet av rapportskrivning eller motsvarande.
  • God kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Erfarenhet av att arbeta med olika typer av möten och nätverk
  • Kulturell öppenhet samt är nyfiken som person

Kontaktuppgifter

Vid frågor om praktikplatsen är du välkommen att kontakta Magdalena Eriksson, verksamhetsledare för Global Sustainable Futures, Tel: 076 618 4943, magdalena.eriksson@gu.se

Ansök

Ansökan, CV och personligt brev, skickas till Magdalena Eriksson (magdalena.eriksson@gu.se) senast 2022-11-20.

AV: GSF

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?