Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Kommentera på nästa IPCC rapport

Nyhet: 2021-03-02

FN:s internationella klimatpanel, IPCC, publicerar sin nästa rapport Sixth Assesment Report (AR6) under 2022. Just nu granskas den av stor grupp av experter över hela världen för att rapporterna verkligen får med så mycket som möjligt av den senaste forskningen inom olika områden.

Den slutliga rapporten kommer sedan att vara underlag för den första så kallade ”Global Stocktake” över hur långt världens länder kommit med Agenda 2030. Det kommer att ske under 2023.

Från GMV medverkar Jan Riise på Global Sustainable Futures som en av de många granskarna:

– Jag tittar specifikt på avsnittet om städer och på SPM, Summary for Policymakers, säger Jan och tillägger att inte minst sammanfattningen är viktig för att nå ut med panelens slutsatser till beslutsfattare och politiker.

Fram till och med den 7 mars går det att anmäla sitt intresse att delta i bedömningen av delar av rapporten; synpunkter ska vara IPCC tillhanda senast den 14 mars.

Läs mer om granskningen
Registrera dig och delta i granskningen


 

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?