Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppmaning att skicka in bidrag: Hållbarhet i tider av minskande demokrati och ökande polarisering: Vilken kunskap och vilka handlingar behöver vi?

Nyhet: 2022-05-12

Välkommen till Act Sustainable Research Conference 2022, 16-18 November.

 

Vi bjuder härmed in till Act Sustainable Research Conference 2022

Denna utlysning riktar sig till alla forskare och doktorander knutna till våra två universitet eller till något av våra partneruniversitet i låg- och medelinkomstländer, som vill stärka sina globala kontaktnät med andra hållbarhetsorienterade forskare, öka sin kunskap om de hållbarhetsutmaningar som ligger framför oss och lära sig hur deras forskning kan bidra till förändring.

I år arrangeras Global Sustainable Futures årskonferensen som en del av Act Sustainable Research Conference 2022 som är en del av hållbarhetsveckan på Chalmers och Göteborgs universitet den 14–18 november. Vi välkomnar alla bidrag, inte minst från våra partners i låg- och medelinkomstländer, som stärker vår samlade kunskap om utmaningar och möjligheter till hållbarhetsomvandlingar.

Konferensens tema

Temat för konferensen är hållbarhet i tider avvikande demokrati och ökad polarisering: Vilken kunskap och vilka handlingar behöver vi? Detta tema knyter an till det övergripande temat för Act Sustainable week 2022, Democracy in a changing climate, som fokuserar brett på frågor som rör demokrati och relationerna mellan förändringar i det sociala, politiska och ekologiska klimatet. Under konferensens plenarsessioner kommer några viktiga frågor att tas upp, såsom effekterna av demokratisk nedgång och ökad polarisering på akademisk frihet, framtida finansiering och säkerhet, och hur det akademiska samfundet kan agera för lika möjligheter för alla forskare i ett mer fientligt klimat.

Vad letar vi efter i det här samtalet?

Vi har identifierat några möjliga delteman för konferensen, inspirerade av det övergripande temat. Viktigast av allt är att vi välkomnar alla bidrag som stärker vår samlade kunskap om utmaningar och möjligheter till hållbarhetsomvandlingar. Du är mer än välkommen att föreslå ditt eget undertema. Dessutom uppmuntrar vi bidrag i form av forskningsidéer, där du söker nya samarbetspartners från andra discipliner. Förslag på ämnen som du är villig att leda en diskussion om i rundabordsformat är också välkomna.

Sista dag att skicka in ditt bidrag: 26 augusti

Läs mer och skicka in ditt bidrag.


Om du har några frågor eller förslag angående GSF-konferensen i allmänhet eller möjliga bidrag, vänligen kontakta jan.riise@chalmers.se

AV: Jan Riise

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gmv.gu.se/global-sustainable-futures/sv/aktuellt/nyhetsdetalj//uppmaning-att-skicka-in-bidrag--hallbarhet-i-tider-av-minskande-demokrati-och-okande-polarisering--vilken-kunskap-och-vilka-handlingar-behover-vi-.cid1749775?languageId=100000&contentId=1749775&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fgmv.gu.se%2Fglobal-sustainable-futures%2Fnews-and-events%2Fnews%2Fnews-detail%2F%2Fcall-for-contributions--sustainability-in-times-of-declining-democracy-and-increasing-polarization--what-knowledge-and-actions-do-we-need-.cid1749775
Utskriftsdatum: 2023-10-03