Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Global Sustainable Futures


Den 1 januari 2020 startade nätverket Global Sustainable Futures (GSF). Syftet är att utveckla och underlätta samverkan mellan Göteborgs universitet, Chalmers och universitet i låg- och medelinkomstländer för att förverkliga Agenda 2030. Både Göteborgs universitet och Chalmers har omfattande samarbeten i Afrika, Asien och Sydamerika. GSFs arbete väntas bidra till ökade synergier och nya samarbeten inom forskning, utbildning och samverkan. Alla aktiviteter inom GSF genomförs på engelska, för mer information se vår engelska webbsida/sida.

Inom en snar framtid planeras en styrelse att tillsättas och strategier och temaområden är under utarbetande och ska komma på plats. Just nu fokuserar vi på Tema Vatten och hållbar ekonomisk tillväxt (SDG 8). Global Sustainable Futures (GSF) håller på att utarbeta teman och temaområden. Under våren 2020 har en första fysisk träff hållits kring vad GSF arbetar med och ytterligare tre webbinarier har genomförts på aktuella och angelägna teman.

Ett sekretariat (och arbetsgrupp) har formats och tillsatts med anställda vid Göteborgs Centrum för hållbar utveckling (GMV), flera av dem arbetar deltid med detta.

Gruppen som är tillsatt under 2020 är: 

Magdalena Eriksson, är ny verksamhetsledare för GSF. Daniela Michael (projektledare Östafrika-initativet), Olof Drakenberg (projektledare), Jenny Sjödin (kommunikation), Jan Riise (Engagement och kommunikation) och Thomas Pettersson, forskare Tema Vatten. 

Kontakta oss gärna om ni har frågor eller förslag på ämnen som vi kan lyfta eller jobba mer med. Om du ser synergier som vi kan stödja/facilitera, om ni har frågor kring styrelse och organisation. Kanske har du nyheter kring låg- och medelinkomstländer i och mellan universitet som vi bör känna till eller kan ha glädje av.

Läs mer på vår engelska webbsida.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-05-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?