Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 1: Ingen fattigdom

Avskaffa all form av fattigdom överallt.

Ikon mål 1

Det första Globala målet för hållbar utveckling handlar om hur vi ska utrota fattigdomen i alla länder. Fattigdom omfattar fler dimensioner än den ekonomiska och innebär bland annat även brist på frihet, makt, inflytande, hälsa, utbildning och fysisk säkerhet.

Läs mer om mål 1 och hur Sverige arbetar med Globala målen

Forskare om Globala målet 1

“Poverty has many dimensions – not only lack of money” - se intervju med Helene Ahlborg, Globala studier, Göteborgs universitet, om Globala målet 1: Ingen fattigdom (på engelska, 2018).

 
Se intervju med Gunnar Köhlin, miljöekonomi, Göteborgs universitet, om mål 1 (på engelska, 2017).

 

Läs mer

Sidas Helpdesk för miljö och klimat bidrar på uppdrag av Sida till att integrera miljöperspektivet i det svenska utvecklingssamarbetet. Helpdesken utgörs av personal vid GMV och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) som ger råd och vägledning till Sida.
Läs mer om Sidas helpdesk för miljö och klimat

Environment for Development Initiative (EfD) är ett program som stödjer fattigdomsbekämpning och hållbar utveckling genom att öka användningen av miljöekonomi i policyprocesser.
Läs mer om EfD

Mistra Urban Futures främjar en hållbar stadsutveckling genom transdisciplinär forskning och gemensam kunskapsproduktion. Chalmers och Göteborgs universitet är medverkande partner och GMV är värd.
Läs mer om Mistra Urban Futures

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-06-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?