Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 10: Minskad ojämlikhet

Minska ojämlikheten inom och mellan länder.

Ikon mål 10

Det tionde Globala målet för hållbar utveckling handlar om att verka för att tillgången till resurser och möjligheten att delta i och påverka samhällsutvecklingen är rättvis, inom länder såväl som mellan länder. Även om många fattiga länder har haft en positiv ekonomisk utveckling med minskad fattigdom, så har klyftorna mellan individer och grupper ökat.

Läs mer om mål 10 och delmålen

Forskare om Globala målet 10

"Migration as a policy area is very politicised, there is a lot of ideology in it" - se intervju med Andrea Spehar, föreståndare för Centrum för Global Migration (CGM) vid Göteborgs universitet om mål 10: Minskad ojämlikhet (på engelska, 2018).

  
Se intervju med Christian Munthe, Filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborgs universitet, om mål 10 (på engelska, 2017).

Läs mer

Quality of Government (QoG-institutet) är ett oberoende forskningsinstitut som tillhör statsvetenskapliga institutionen. Här bedrivs forskning om orsaken till och konsekvenserna av korruption och samhällsstyrningens kvalitet.
Läs mer om Quality of Government

Centrum för Global Migration (CGM) vid Göteborgs universiet har som huvudmålsättning att främja och stödja forskning, utbildning och nyttiggörande inom global migration och integration.
Läs mer om Centrum för global migration

Centrum för studier av kollektivt handlande (CeCAR) är en tvärvetenskaplig centrumbildning vid Göteborgs universitet och har som mål att utveckla en empiriskt grundad teori som kan förklara faktorerna bakom framgångsrikt kollektivt handlande.
Läs mer om CeCAR

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?