Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 11: Hållbara städer och samhällen

Städer och bosättningar ska vara inkluderande, säkra, motståndskraftiga och hållbara.

Ikon mål 11

Det elfte Globala målet för hållbar utveckling innebär att städer och bosättningar ska vara inkluderande, säkra, motståndskraftiga och hållbara. Idag bor över hälften av världens befolkning i urbana områden och år 2050 väntas andelen ha stigit till 70 procent. Hållbar stadsutveckling kräver nya samarbeten och utvecklade former för dialog med medborgare och näringsliv.

Läs mer om mål 11 och delmålen

Forskare om Globala målet 11

"First we shape the buildings, and then they will shape how we can use the built environment" - se intervju med Paula Femenias, Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, Chalmers, om mål 11: Hållbara städer och samhällen (på engelska, 2018).


Se intervju med Holger Wallbaum, byggteknik, Chalmers, om mål 11 (på engelska, 2017).

Läs mer

Centre for Sustainable Urban Futures är ett forsknings- och kunskapscentrum som verkar för hållbar stadsutveckling. Chalmers och Göteborgs universitet är medverkande parter och Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) är värd.
Läs mer om Centre for Urban Futures

HSB Living Lab är ett levande labb för forskning om en hållbar boendemiljö. På Chalmers bor och lever studenter och forskare för att testa innovationer och tekniska lösningar för nästa generation bostäder.
Läs mer om HSB Living Lab

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://gmv.gu.se/globala-malen-ny/mal-11--hallbara-stader-och-samhallen/
Utskriftsdatum: 2023-06-05