Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion

Främja hållbara konsumtions- och produktionsmönster.

Ikon mål 1§2

Det tolfte Globala målet för hållbar utveckling handlar om hållbar konsumtion och produktion och berör hur man ska använda resurser effektivt, ta hänsyn till ekosystemtjänster samt minska påverkan från farliga kemikalier. Detta innebär inte bara miljöfördelar utan även sociala och ekonomiska fördelar såsom ökad konkurrenskraft, näringslivsutveckling på en global marknad, ökad sysselsättning och förbättrad hälsa.

Läs mer om mål 12 och hur Sverige arbetar med Globala målen

Forskare om Globala målet 12

"It really addresses many of the critical and complex challenges facing humanity today" - se intervju med Anneli Selvefors, Industri- och materialvetenskap, om mål 12: Hållbar produktion och konsumtion (på engelska, 2018).


Se intervju med Cecilia Soler, Handelshögskolan, Göteborgs universitet, om mål 12 (på engelska, 2017). 

Läs mer

Swedish Life Cycle Center är ett branschöverskridande kompetenscentrum vid Chalmers som samlar forskare och praktiker inom livscykelområdet med syftet att bygga kunskap om, tillämpa och sprida livscykelperspektivet globalt.
Läs mer om Swedish Life Cycle Center

Centrum för konsumtionsvetenskap, CFK vid Göteborgs universitet bedriver tvärvetenskaplig forskning om konsumtion och konsumtionsmönster. Ett av deras forskningstema är Hållbar konsumtion.
Läs mer om CFK

Chalmers styrkeområde Produktion satsar på industriell digitalisering inom forskning, utbildning och innovation för att utveckla såväl resurseffektiva produkt- och produktionsprocesser som människovänliga arbetsplatser.
Läs mer om Chalmers styrkeområde Produktion

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-06-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?