Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 13: Bekämpa klimatförändringarna

Vidta omedelbara åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna och dess konsekvenser.

Ikon mål 13

Det trettonde Globala målet för hållbar utveckling handlar om klimatförändringarna som är en av vår tids största utmaningar. Behovet av anpassning till pågående och kommande klimatförändringar är mycket stort, särskilt för de minst utvecklade länderna och för de mest sårbara befolkningsgrupperna.

Läs mer om mål 13 och delmålen

Forskare om Globala målet 13

"What we do in life, echoes in eternity" - se intervju med Erik Sterner, Rymd-, geo- och miljövetenskap, Chalmers, om mål 13: Bekämpa klimatföändringarna (på engelska).Se intervju med Mattias Goldmann och Gró Einarsdóttir som medverkade vid en forskarträff på temat klimat, kommunikation och faktaresistens arrangerad av GMV 2017.


Se intervju med Deliang Chen, geovetenskaper, Göteborgs universitet, om mål 13 (på engelska, 2017).

Läs mer

Göteborgs luft- och klimatnätverk (GAC) är ett nätverk för atmosfärsrelaterad forskning i Göteborgsregionen, organiserat av GMV. Centrumet verkar för ökat samarbete och bättre samordning av resurser och aktiviteter och omfattar i cirka 200 medlemmar som arbetar med atmosfärsrelaterade frågor.
Läs mer om GAC

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?