Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 17: Genomförande och globalt partnerskap

Stärka genomförandemedlen och återvitalisera det globala partnerskapet för hållbar utveckling.

Ikon mål 17

Det sjuttonde Globala målet för hållbar utveckling konstaterar att omfattningen och ambitionen i Agenda 2030 kräver att det globala partnerskapet återvitaliseras för att säkerställa genomförandet. Regeringar, den privata sektorn, det samlade civilsamhället, FN-systemet och andra aktörer måste samverka för att nå de resultat vi har föresatt oss att nå genom 2030-agendan. Att mobilisera de medel som krävs för att genomföra 2030-agendan bygger på deltagande av alla länder, alla berörda parter och alla människor.

Läs mer om mål 17 och delmålen

Forskare om Globala målet 17

“The refugee children needed more than just a place to stay” - se samtal mellan Gisela Alftrén, Bräcke Diakoni, och Henrik Eriksson, Centre for Healthcare improvement, Chalmers, om mål 17: Genomförande och globalt partnerskap (på engelska).


Se intervju med Katherine Richardson, Sustainability Science Centre, Köpenhamns universitet, om mål 17 (på engelska).

Läs mer

Sustainable Solutions Network - SDSN är ett nätverk som initierats av FN och är en viktig aktör för att operationalisera de globala målen för hållbar utveckling. Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) är värd för ett regionalt SDSN-nätverk för norra Europa.
Läs mer om SDSN Northern Europe

Chalmers initiativ för innovation och hållbarhetsomställningar (CIIST) är en kunskapsnod som sammanför forskare från olika discipliner för att förstå de komplexa förändringsprocesser som krävs för att nå ett hållbart samhälle. 
Läs mer om CIIST 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?