Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 2: Ingen hunger

Avskaffa hunger, uppnå tryggad livsmedelsförsörjning, uppnå en bättre kosthållning och främja ett hållbart jordbruk.

Ikon mål 2

Det andra Globala målet för hållbar utveckling handlar om hur vi ska avskaffa hungern i hela världen. Tillgång till tillräcklig och näringsriktig mat är en mänsklig rättighet. I dag lever omkring 850 miljoner människor i världen i hunger, vilket hindrar många länders utveckling och tillväxt. Livsmedelsförsörjningen är särskilt beroende av välfungerande handel och marknader liksom av väl fungerande infrastruktur för transport och förvaring. Livsmedelssvinn och livsmedelsförluster längs hela värdekedjan är också ett stort problem.

Läs mer om mål 2 och hur Sverige arbetar med Globala målen

Forskare om Globala målet 2

“Many products and services can come from the same piece of land” - se intervju med Madelene Ostwald, Fysisk resursteori, Chalmers, om Globala målet 2: Ingen hunger (på engelska, 2018).


Se intervju med Kassa Teka, gästprofessor vid Chalmers, om mål  2 (på eneglska, 2017).

 

Läs mer

Focali - Forest, Climate, and Livelihood är ett multidisciplinärt forskningsnätverk som kopplar ihop skog, klimat och fattigdomsfrågor. Focali har sedan 2013 haft ett nära samarbete med det Sida finansierade jordbruksnätverket SIANI, vid SEI, kring temat skog, landskap och livsmedelssäkerhet.
Läs mer om Focali

Agroforestry Network drivs av Focali driver tillsammans med Vi-Skogen, SLU-Global och SIANI och syftar till att främja samverkan mellan forskning och bistånd med fokus på internationellt trädjordbruk.
Läs mer om Agroforestry Network

AgriFoSe2030
GMV samordnar ett tema inom det Sidafinansierade programmet AgriFoSe2030 - Agriculture for Food Security - Translating science into policy and practice.
Läs mer om AgriFoSe2030

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-11-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?