Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 3: God hälsa och välbefinnande

Säkerställa att alla kan leva ett hälsosamt liv och verka för alla människors välbefinnande i alla åldrar.

Ikon mål 3

Det tredje Globala målet för hållbar utveckling handlar om hur vi kan säkerställa att alla kan leva ett hälsosamt liv. God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling. Hälso- och sjukvård, mat, vatten, ren luft, sanitet, hygien och läkemedel, är dessutom grundläggande rättigheter.

Läs mer om mål 3 och delmålen

Forskare om Globala målet 3

“Personalization of nutrition can boost human health” - se intervju med Carl Brunius, Biologi och bioteknik, Chalmers, om mål 3: God hälsa och välbefinnande (på engelska, 2018).Se intervju Joakim Larsson, Institutionen för biomedicin,
Göteborgs universitet, om mål 3 (på engelska, 2017).

 

 

Läs mer

Centre for Healthcare Improvement (CHI) är en centrumbildning vid Chalmers som bedriver forskning och utbildning inom förbättring, innovation och transformation av hälso- och sjukvård.
Läs mer om CHI

Chalmers med sitt styrkeområde Hälsa och teknik
bidrar till hållbara lösningar av de stora hälsorelaterade samhällsutmaningarna genom utveckling av ny teknik och innovativa lösningar i nära samarbete med sjukvården. Styrkeområde Hälsa och teknik bidrar till att främja initiativ kring prevention för individ och samhälle, utveckling av nya metoder för diagnostik och behandling av sjukdomar samt utveckling av nya system för vård och hälsa.
Läs mer om Chalmers styrkeområde Hälsa och teknik

Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet bedriver forskning och utbildning i medicin, odontologi och vårdvetenskap.
Läs mer om Sahlgrenska Akademin

Forskarskolan Miljö och Hälsa pågick 2009-2018 och var ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Västra Götalandsregionen. Inriktningen är miljö och hälsa i ett brett perspektiv. Forskarskolans ämnesområde utgjordes av skärningsytan mellan områdena miljö och hälsa.
Läs slutrapporten för forskarskolan

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?