Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 4: God utbildning för alla

Säkerställa en inkluderande och jämlik utbildning av god kvalitet och främja livslångt lärande för alla.

Ikon mål 4

Det fjärde Globala målet för hållbar utveckling slår fast att utbildning är en grundläggande mänsklig rättighet. Trots det är 774 miljoner människor i världen inte läs- och skrivkunniga, varav två tredjedelar är kvinnor. Forskning visar att inkluderande utbildning av god kvalitet för alla är en av de viktigaste grunderna för välstånd, hälsa och jämställdhet i varje samhälle.

Läs mer om mål 4 och hur Sverige arbetar med Globala målen

Forskare om Globala målet 4

"A good teacher can highlight the important details" - se intervju med Alexina Thorén Williams, Kemi och molekylärbiologi, Göteborgs universitet, om mål 4: God utbildning för alla (på engelska).


Se intervju med Arjen Wals, Göteborgs universiet, om mål 4 (på engelska, 2017).

Läs mer

Doktorandkurs: Sustainability Opportunities
GMV har initierat den tvärvetenskapliga doktorandkursen Sustainability Opportunitiies som GMV gavs 2016, och i en andra omgång 2018.
Läs mer om kursen "Sustainability Opportunities"


Verktygslådor för integrering av hållbar utvecklig i utbildningen
GMV arbetar på uppdrag av Utbildningsnämnden vid Göteborgs universitet med att stödja lärande för hållbar utveckling, bland annat genom att utveckla verktygslådor för integrering av hållbar utveckling i utbildningen.
Läs mer om verktygslådorna

Lärarfortbildningar om Globala målen
GMV arrangerar fortbildningar för lärare på högstadiet och gymnasiet om de globala målen i samarbete med Globala skolan, Universeum och Världskulturmuseet.
Läs mer om fortbildningarna


 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-11-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?