Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Verka för en inkluderande och långsiktigt hållbar ekonomisk tillväxt, full och produktiv sysselsättning med anständiga arbetsvillkor för alla.

Ikon mål 8

Det åttonde Globala målet för hållbar utveckling slår fast att främjandet av makroekonomisk stabilitet och gott investeringsklimat, sysselsättning och anständiga arbetsvillkor är viktiga faktorer för hållbar utveckling. Mer än hälften av världens arbetstagare befinner sig i osäkra anställningar. Goda förutsättningar för privat företagande och entreprenörskap är en av grundpelarna för en tillväxt som hela samhället deltar i, och för att kunna utrota extrem fattigdom.

Läs mer om mål 8 och delmålen

Forskare om Globala målet 8

"Economic growth has to be developed through decent working conditions" - se intervju med Lotta Dellve, Sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs universitet, om mål 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk ttillväxt (på engelska).


Se intervju med Cecilia Berlin, produktionssystem, Chalmers, om mål 8 (på engelska).

 

Läs mer

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning - Work and Employment Research Centre (WE) vid GMV, främjar forskning och forskningssamarbete kom hållbart arbete och sysselsättning, tvärs över disciplingränser.
Läs mer om WE

Utbildningsprogram om inkluderande grön ekonomi för tjänstemän i östra Afrika
Inkluderande grön ekonomi innebär en ekonomisk utveckling som är hållbar miljömässigt och socialt och inte sker på bekostnad av vissa människor eller kommande generationer. Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) vid Chalmers och Göteborgs universitet genomför tillsammans med samarbetspartners utbildningsprogram om inkluderande grön ekonomi för höga tjänstemän i östra Afrika.
Läs mer (på engelska)

Northern LEAD är ett logistikcentrum som stödjer forskning som bidrar till en hållbar logistikutveckling vilken ger företag konkurrensfördelar såväl som samhällsnytta.
Läs mer om Northern LEAD

Göteborgs universitet ledare för mål 8 inom IAU

Göteborgs universitet har av det globala nätverket International Association of Universities (IAU) utsetts till ledare inom klustret för Globala målet 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Initiativet samlar universitet och högskolor från alla världsdelar och uppmuntrar till ett nära samarbete.

Läs mer

SDG Impact Assessment Tool

Ett webbverktyg för att beskriva verksamheters påverkan på Globala målen.

Forskarpodd

Ta del av podden Målmedvetenskap med forskare i stafettsamtal om Globala målen.

Målarbok med Globala målen

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?