Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 9: Hållbar industri, innovationer och infrastruktur

Bygga upp en motståndskraftig infrastruktur, verka för en inkluderande och hållbar industrialisering och främja innovation.

Ikon mål 9

Det nionde Globala målet för hållbar utveckling handlar om hur en väl fungerande och hållbar infrastruktur genererar flera positiva effekter och främjar ekonomisk tillväxt och utveckling. Att investera i infrastrukturen och anpassa industrin, med effektivare resursanvändning och fler rena och miljövänliga tekniker och industriprocesser är alla viktiga sätt för att underlätta en hållbar utveckling.

Läs mer om mål 9 och delmålen

Forskare om Globala målet 9

"The fact that your government doesn't support renewables doesn't mean it won´t happen" - se intervju med Kristina Hojckova, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers, om mål 9: Hållbar industri, innovationer och infrastruktur (på engelska, 2018).

 
Se intervju med Johnn Andersson, miljösystemanalys, Chalmers, om mål 9 (på engelska, 2017). 

Läs mer

Agenda 2030 i Väst är ett öppet samverkansforum för näringsliv, akademi, offentlig och idéburen sektor i Västsverige som kan och vill bidra i genomförandet av de Globala målen. Finansiärer är bland annat Chalmers och Göteborgs universitet, och kansliet finns vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV).
Läs mer om Agenda 2030 i Väst

Sustainable Solutions Network - SDSN är ett nätverk som initierats av FN och en viktig aktör för att operationalisera de globala målen för hållbar utveckling. Göteborgs centrum för hållbar uteckkling (GMV) är värd för SDSN Northern Europe, ett regionalt SDSN-nätverk för norra Europa.
Läs mer om SDSN Northern Europe

Chalmers innovationskontor
Delmål 9.5 handlar om att förbättra den vetenskapliga forskningen och uppmuntra innovation. Chalmers innovationskontor stödjer nyttiggörande av forskning och kunskapstillgångar.
Läs mer om Chalmers innovationskontor

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?