Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarluncher om globala målen

Vi anordnar tillsammans med andra aktörer tematiserade forskarluncher utifrån de globala målen. Välkommen att kontakta oss om du har förslag på teman inför kommande forskarluncher.

Syftet med forskarluncherna är att knyta nya kontakter mellan forskare från olika ämnesområden, identifiera nya samarbetsmöjligheter och diskutera framtida forskningssamverkan.

Har du förslag på ämnen för kommande luncher så kontakta oss gärna på gmv@gu.se.

Aktuella forskarluncher annonseras i vårt kalendarium och nyhetsbrev.

Tidigare tillfällen

31 maj 2018
Forskarlunch om integration och de globala målen

Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV och Centrum för global migration (CMG) bjuder in lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera forskning om integration och dess betydelse för att nå de globala målen för en hållbar utveckling.

Läs mer
 

28 februari 2018
Forskarlunch om hållbar turism

Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV och Centrum för turism bjöd in forskare, lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera forskning om turism och hållbar utveckling och hur området kopplar till de globala målen för hållbar utveckling.
 

5 december 2017
Forskarlunch och workshop kring Vinnovautlysning: Kan din forskning bidra till lösningar för att nå de globala målen?

Nätverket GAME och Chalmers innovationskontor bjöd i samarbete med GMV in forskare, näringslivsrepresentanter och andra innovatörer till informationsmöte och workshop med anledning av Vinnova-utlysningen Utmaningensdriven innovation med fokus på Agenda2030.

Läs mer om Vinnova-utlysningen
 

24 maj 2017
Forskarlunch om ekosystem och biologisk mångfald

GMV och det nybildade Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier, bjöd in forskare, lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera det femtonde globala målet för hållbar utveckling som handlar om ekosystem och biologisk mångfald. Syftet med lunchen var att knyta nya kontakter mellan forskare från olika ämnesområden och diskutera framtida forskningssamverkan inom biodiversitet.

Se filmad intervju med Ulrika Palme, Miljösystemanalys, Teknikens ekonomi och Organisation, Chalmers, och Alexandre Antonelli, Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet/Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier.

 

7 mars 2017
Forskarlunch om globala målet nr 5: Jämställdhet

GMV och Centrum för genusforskning (GIG) bjöd in forskare, lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera jämställdhet utifrån det femte globala målet för hållbar utveckling. Syftet med lunchen var att diskutera jämställdhetsfrågor som en del av hållbar utveckling och identifiera nya samarbetsmöjligheter mellan forskare från olika ämnesområden.
Läs artikel och se intervju med Helene Ahlborg, Chalmers och Maria Edström, Göteborgs universitet
 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-11-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?