Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarfortbildning om mål 3: God hälsa och välbefinnande

Det tredje globala målet för hållbar utveckling handlar om hur vi kan säkerställa att alla kan leva ett hälsosamt liv. God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling. Hälso- och sjukvård, mat, vatten, ren luft, sanitet, hygien och läkemedel, är dessutom grundläggande rättigheter.

Lärarfortbildningen om mål 3 ägde rum den 20 februari 2018 på Universuem.

Föreläsare:
Gunilla Krantz, Institutionen för Medicin, Göteborgs universitet
Carl Brunius, Institutionen för Biologi och bioteknik, Chalmers

Mer om fortbildningstillfället:
Artikel: Lärare lärde sig om hållbar hälsa
Gunilla Krantz presentation från föreläsningen

Filmad föreläsning från Universeum:

Läs mer om mål 3:
Mer om mål 3 och forskning och verksamhet på Chalmers och Göteborgs universitet som relaterar till målet

Lärarnas roll för globala målen

Fortbildningen för lärare är ett av våra medel för att nyttiggöra forskning och inspirera kommande generationer till ett hållbart samhälle.

Lärare är viktiga förebilder för studerande i alla åldrar. Vi vill därför bidra till att utrusta lärare och pedagoger med ny kunskap och praktiska metoder för att hitta lösningar på globala samhällsutmaningar. Detta gör vi genom att lärare får träffa forskare, höra om deras forskning och diskutera med dem. Dessutom får lärarna ta del av pedagogiska verktyg för att aktivt kunna arbeta med de globala målen i undervisningen. Därigenom skapar vi förutsättningar för att barn, ungdomar och andra studerande får kunskap om hållbar utveckling och kan omsätta den i praktiken.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?