Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarnätverk för hållbar utveckling

Nästan 500 forskare och doktorander inom hållbar utveckling från runt 40 olika institutioner vid Chalmers och Göteborgs universitet är med i vårt forskarnätverk för hållbar utveckling. Tillsammans representerar de en bredd av discipliner, från naturvetenskap och teknik till samhällsvetenskap och humaniora.

Utvecklar forskningssamarbete

För att hitta hållbara lösningar på komplexa utmaningar krävs att olika kompetenser arbetar tillsammans. Med forskarnätverket som bas arbetar vi för att utveckla samarbetet mellan forskare från olika ämnesområden bland annat genom att arrangera forskarluncher och andra möten som ger möjlighet till mer samverkan över institutionsgränser. Vi anordnar också forskarskolor och doktorandkurser inom hållbar utveckling samt driver centrum, samverkansprojekt och nätverk som kopplar ihop akademin med andra samhällsaktörer.

Tillämpning och nyttiggörande

Vi har ambitionen att stärka och stödja forskare som på olika sätt vill överbrygga gapet mellan forskning och beslutsfattande. Vi ger kurser, föreläsningar och coaching riktade till forskare som på olika sätt vill bidra till att påverka beslutsfattare med sin forskning. Fokus ligger på beslutsfattande inom stat och kommun. Vi arbetar också för att synliggöra Göteborgsregionens samlade kunskap inom hållbar utveckling för beslutsfattare och andra aktörer, och att förmedla den bredd i verksamheten inom hållbar utveckling som finns på Chalmers och Göteborgs universitet.

Välkommen att bli medlem

Du som är forskare eller doktorand vid Chalmers eller Göteborgs universitet är välkommen att ansluta dig till forskarnätverket. Du anger själv sökord för din forskning i samband med att du registerar dig.

Detta får du som medlem:

  • Personlig sida i vår nätverksdatabas som samlar nästan 500 forskare med fokus på hållbar utveckling från Chalmers och Göteborgs universitet.
  • Inbjudningar till forskarluncher, nätverksträffar och andra aktiviteter med fokus på att hitta nya samverkansmöjligheter över disciplinerna.
  • Prenumeration på nyhetsbrevet som samlar det senaste inom området hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.
  • Särskilda utskick med tips med om forskningsmedel, doktorandkurser med mera.

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-11-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?