Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarnätverk med många kompetenser

För att hitta hållbara lösningar på komplexa utmaningar krävs att olika kompetenser arbetar tillsammans. Drygt 500 forskare och doktorander inom hållbar utveckling från runt 40 olika institutioner vid Chalmers och Göteborgs universitet är med i vårt forskarnätverk. Tillsammans representerar de en en bredd av discipliner, från naturvetenskap och teknik till samhällsvetenskap och humaniora.

Utvecklar forskningssamarbete

Med forskarnätverket som bas arbetar vi för att utveckla samarbetet mellan forskare från olika ämnesområden bland annat genom möten inför interdisciplinära forskningsansökningar, utveckling av doktorandaktiviteter samt tematiska diskussioner för samverkan över institutionsgränser. Vi arbetar också för att synliggöra Göteborgsregionens samlade kunskap inom hållbar utveckling för beslutsfattare och andra aktörer, och att förmedla den bredd i verksamheten inom hållbar utveckling som finns på Chalmers och Göteborgs universitet.

Tillämpning och nyttiggörande

Vi har ambitionen att sprida, lyfta, stärka och stödja forskare som på olika sätt vill överbrygga gapet mellan forskning och beslutsfattande. Vi ger kurser, föreläsningar och coaching riktade till forskare som på olika sätt vill bidra till att påverka beslutsfattare med sin forskning. Fokus ligger på beslutsfattande inom stat och kommun.

Uppdaterar

Som medlem i vårt forskarnätverk blir du uppdaterad om och kan dela aktuella händelser och nyheter som rör forskare och forskning inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet. Du får också inbjudningar till seminarier och andra aktiviteter.

Förmedlar kontakt

Samtliga medlemmar är sökbara i en öppen nätverksdatabas med nyckelord och beskrivningar av forskningsområde. Vi förmedlar kontakter mellan forskare och beslutsfattare och andra samhällsaktörer som söker specialkompetens inom hållbar utveckling.

Välkommen att bli medlem

Du som är forskare eller doktorand vid Chalmers eller Göteborgs universitet är välkommen att ansluta dig till forskarnätverket. Du anger själv sökord för din forskning i samband med att du registerar dig.

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-01-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?