Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan för hållbar utveckling

På Chalmers och Göteborgs universitet bedrivs framstående forskning om hållbar utveckling inom många olika ämnesområden. För studenter finns vid båda lärosätena många möjligheter att rikta in sig mot hållbar utveckling. Vårt arbete är inriktat på samverkansinsatser mellan Chalmers och Göteborgs universitet som bidrar till respektive universitets mål för hållbar utveckling och som skapar mervärden.

Forskarnätverk med många kompetenser

Omkring 500 forskare och doktorander inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet är med i forskarnätverket för hållbar utveckling som administreras av oss.
Läs mer om forskarnätverket, sök i nätverksdatabasen eller registrera dig som medlem

Studentsamverkan

Vid Chalmers och Göteborgs universitet finns många aktiva studentföreningar inom hållbar utveckling, vilka samarbetar via Gothenburg Students for Sustainability Alliance, GSSA, som koordineras av oss.
Läs mer om hur vi arbetar med studentsamverkan

Interaktion mellan forskning till policy

Att stärka kopplingarna mellan forskning och praktik genom att stödja forskares bidrag för nyttiggörande och samverkan är centralt för vår verksamhet.
Läs om vårt arbete för att stärka forskningens bidrag till beslutsfattande

Hemvist för flera projekt, centra och nätverk

Flera projekt och satsningar med inriktning på hållbar utveckling har sin bas här.
Läs om samverksansprojekt och nätverk

Vi ansvarar för Göteborgs universitets miljöledningsarbete

Det innebär att vi har det operativa ansvaret för utveckling och uppföljning av miljöledningssystemet vid universitetet.
Läs mer Göteborgs universitets miljöledningssystem

Kontakta oss

Hos oss arbetar personer med sakkunskap om hållbar utveckling samt kompetens inom exempelvis projektledning, facilitering, ekonomi, nyttiggörande och kommunikation. Sammantaget finns hos oss en bred kompetens för att kunna arbeta med uppdraget att skapa samverkan för hållbar utveckling inom och mellan Chalmers och Göteborgs universitet.
Se medarbetare och kontakta oss

Vårt uppdrag

Vi får vårt verksamhetsuppdrag av Chalmers och Göteborgs universitets rektorer och är organisatoriskt en centrumbildning placerad direkt under respektive rektorskansli.

Uppdrag från Chalmers och Göteborgs universitetAvtal om samverkan GMV

FÖLJ OSS

 

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?