Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mötesplats och plattform för samverkan

Eva Wiberg och Stefan Bengtsson

Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom hållbar utveckling.

Neutral plattform för samverkan

På Chalmers och Göteborgs universitet bedrivs framstående forskning om hållbar utveckling inom många olika ämnesområden. För studenter finns vid båda lärosätena många möjligheter att rikta in sig mot hållbar utveckling. Vårt arbete är inriktat på samverkansinsatser mellan Chalmers och Göteborgs universitet som bidrar till respektive universitets mål för hållbar utveckling och som skapar mervärden.

Hemvist för flera projekt, centra och nätverk

Vi fungerar som en neutral plattform som driver och samordnar en rad gränsöverskridande projekt och satsningar för hållbar utveckling. En av våra främsta uppgifter är att skapa förutsättningar för samverkan mellan forskare från olika ämnesområden, samt mellan forskning, näringsliv och samhälle. Flera större projekt och satsningar med inriktning på hållbar utveckling har sin bas här.

Läs om samverksansprojekt och nätverk som vi driver

Forskarnätverk för hållbar utveckling

Ett nätverk av forskare och forskarstuderande vid de båda lärosätena utgör den vetenskapliga grunden för organisationens arbete.

Läs mer om forskarnätverket, sök i nätverksdatabasen eller registrera dig som medlem

Från forskning till policy

Att stärka kopplingarna mellan forskning och praktik genom att stödja forskares bidrag för nyttiggörande och samverkan är centralt för vår verksamhet.

Läs om vårt arbete för att stärka forskningens bidrag till beslutsfattande

Studentsamverkan

Vid Chalmers och Göteborgs universitet finns många aktiva studentföreningar inom hållbar utveckling, vilka samarbetar via Gothenburg Students for Sustainability Alliance, GSSA, som koordineras av oss.

Läs mer om hur vi arbetar med studentsamverkan

Miljöledningssystem

Vi ansvarar för Göteborgs universitets miljöledningsarbete. Det innebär att vi har det operativa ansvaret för utveckling och uppföljning av miljöledningssystemet vid universitetet. Göteborgs universitet har ett miljöledningssystem som är certifierat enligt ISO 14001 och registrerat enligt EMAS vilket innebär att universitetes ständigt förbättrar verksamheten i syfte att minska sin negativa miljöpåverkan och stärka den positiva påverkan för hållbar utveckling genom forskning, utbildning och samverkan med samhället.

Kansli

Här arbetar personer med sakkunskap om hållbar utveckling samt kompetens inom exempelvis projektledning, facilitering, ekonomi, nyttiggörande och kommunikation. Sammantaget finns hos oss en bred kompetens för att kunna arbeta med uppdraget att skapa samverkan för hållbar utveckling inom och mellan Chalmers och Göteborgs universitet. Vårt kansli finns på Aschebergsgatan 44 i Göteborg, i samma hus som bland annat CSR Västsverige och Ekocentrum.

Se medarbetare

Mot 2030

Läs om Globala målen och hur vi arbetar för att bidra till att uppnå dessa.

Detta hände 2018!

Läs om vår verksamhet och aktiviteter under 2018.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Vårt uppdrag

Vi får vårt verksamhetsuppdrag av Chalmers och Göteborgs universitets rektorer och är organisatoriskt en centrumbildning placerad direkt under respektive rektorskansli.

Uppdrag från Chalmers och Göteborgs universitetAvtal om samverkan GMV

Publikationer

Ta del av publikationer från olika delar av vår verksamhet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?