Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Från miljövetenskap till hållbar utveckling

Eva Selin Lindgren, som var universitetslektor vid den för Chalmers och Göteborgs universitet gemensamma fysikinstitution och senare professor i miljöfysik, insåg tidigt vikten av att samarbeta med forskare från andra discipliner för att komma vidare i sin egen forskning, och tog initiativ till att skapa en sektion för miljövetenskap 1989.

Sektionen för miljövetenskap blev 2001 Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, i samband med att Chalmers och Göteborgs universitet beslutade att starta ett samarbete för hållbar utveckling och miljöforskningsprojekt som placerades direkt under rektorerna.

2017 undertecknade rektorerna för Chalmers och Göteborgs universitet ett förnyat samverkansavtal för hållbar utveckling med tillhörande verksamhetsuppdrag för GMV. De nya styrdokumenten innebär att de miljövetenskapliga frågeställningarna som organisationen arbetat med sedan 1990-talet nu ännu tydligare kompletteras med fler aspekter av hållbar utveckling. Därmed blev det också naturligt att byta till ett namn som bättre speglar det förnyade uppdraget: Göteborgs centrum för hållbar utveckling.

Tidslinje historik GMV

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-08-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?