Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Historik

Sektionen för miljövetenskap, som år 2001 blev Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, bildades redan 1990. Sektionen var då en gemensam för tekniska fakulteten vid Chalmers och naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Övergången från att vara miljösektion till att bli Göteborgs miljövetenskapliga centrum genomfördes stegvis. GMV som det ser ut idag bildades 2001, då Chalmers och Göteborgs universitet beslutade att starta ett samarbete för hållbar utveckling och miljöforskningsprojekt som placerades direkt under rektorerna.

Eva Selin Lindgren - en pionjär och föregångare inom tvärvetenskaplig samverkan

Sektionen för miljövetenskaps första föreståndare var Eva Selin Lindgren (1936-2011). Det var Eva Selin Lindgren som tog initiativet till att skapa miljösektionen 1989. Hon insåg tidigt vikten av att samarbeta med forskare från andra discipliner för att komma vidare i sin egen forskning. Eva Selin Lindgren var universitetslektor vid den för Chalmers och Göteborgs universitet gemensamma fysikinstitution och senare professor i miljöfysik.

Under sin tid som föreståndare initierade Eva Selin Lindgren en tvärvetenskaplig forskarutbildning och grundutbildning i miljövetenskap.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2013-09-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?