Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan mellan forskning, näringsliv och samhälle

GMV driver och deltar i olika samverkansprojekt med aktörer från näringsliv och samhälle. Vi ger också forskningsbaserad rådgivning inom hållbar utveckling till myndigheter och organisationer nationellt och internationellt och arbetar med att skapa genomtänkta kontaktytor mellan representanter för akademi, industri och offentlig sektor.

Du som arbetar inom näringslivet, en myndighet eller annan organisation, kan vända dig till GMV om du är intresserad av att komma i kontakt med forskare inom miljö och hållbar utveckling inom ett visst område. Det kan handla om att identifiera gemensamma frågeställningar, diskutera en idé om dialog eller samverkan, eller skapa möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan forskning, industri och myndigheter inom ett visst område inom miljö och hållbar utveckling.

Du kan också få information om aktuella forskningsprojekt eller samverkansprojekt mellan Chalmers och/eller Göteborgs universitet och näringslivs- och samhällsaktörer inom miljö och hållbar utveckling.

Uppskattad plattform för samverkan

En kvalitativ intern utvärdering av fem nätverk och centra vid GMV visar att GMV överlag har gott förtroende bland medlemmarna i de samverkansprojekt som bedrivs med GMV som bas. I resultatet framgår att det är av vikt för dessa nätverk och centra att GMV är en neutral och långsiktig aktör med god kunskapsbas och stark förankring inom forskningen. Att få kontakt med och inblick i andra projekt och nätverk ses som ett mervärde. GMV i egenskap av en akademisk miljö utgör en trovärdig och neutral arena för samarbete och diskussion. Utvärderingen genomfördes 2014 då medlemmar inom de olika projekten svarade bland annat på hur de uppfattar GMV som samverkansplattform.

Seminarier och konferenser

GMV och de projekt och centrum som har GMV som plattform anordnar seminarier, workshopar och konferenser på olika teman. Aktuella händelser finns i GMV:s kalendarium,där du även hittar andra arrangemang inom miljö och hållbar utveckling som Chalmers och Göteborgs universitet anordnar.

Se GMV:s kalandarium

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-08-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?