Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Student Hub

På denna sidan hittar du information om hur du som student i Göteborg kan engagera dig inom hållbarhetsfrågor under din studietid.

Gothenburg Students for Sustainability Alliance – GSSA

De studentdrivna hållbarhetsföreningarna finns idag på nästan alla fakulteter vid Göteborgs universitet och Chalmers. Gothenburg Students for Sustainability Alliance (GSSA) är ett nätverk för hållbarhetsintresserade studenter och studentföreningar vid Chalmers och Göteborgs universitet.

I nätverket GSSA har studenter från olika föreningar möjlighet att samverka i gemensamma frågor och utbyta erfarenheter. Träffarna sker cirka en gång i månaden. Göteborgs centrum för hållbar utveckling har en sammankallande roll i nätverket och samverkar med GSSA inom till exempel verksamhetsutveckling, kommunikation och administration.

Se kommande events och GSSA-möten på vår Facebooksida, Gothenburg Students for Sustainability Hub.

Studentorganisationer inom hållbarhet

Act! Sustainable – en inspirationsvecka för studenter

Alla studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet hälsas årligen välkomna till Act! Sustainable – veckan som uppmanar till handling för en hållbar utveckling. Under vecka 45 2019 anordnade Göteborgs centrum för hållbar utveckling i samarbete med GSSA och andra aktörer på universitetet, en fullspäckad vecka för att inspirera och fördjupa studenters kunskap inom en mängd olika hållbarhetsområden. Under veckan anordnades en mängd aktiviteter på flera platser i Göteborg.

Läs mer om ACT! Sustainable:

Studenter som hållbarhetskoordinatorer

Hos oss finns studenter som vid sidan av studierna, arbetar med universitetets miljö- och hållbarhetsarbete ur ett studentperspektiv. Det handlar bland annat om frågor som rör utbildning och upphandling samt att utgöra ett stöd och bollplank för universitetens studentföreningar inom hållbar utveckling. Modellen att systematiskt samverka med studenter för hållbar utveckling på universitetet grundar sig i det europeiska konceptet Green Office.

GUSTA – GU Sustainability Thesis Award

Skriver du din uppsats inom ett ämne som relaterar till hållbar utveckling? Delta i GUSTA, en tävling om bästa uppsats för läsåret.

Om utbildning på Chalmers och Göteborgs universitet

Läs mer på vår engelska sida

Du hittar mer information om hur universiteten arbetar med miljö och hållbar utveckling på vår studentsida på engelska. www.gmv.chalmers.gu.se/english/student

Kontakt

Karin Bylund
Projektkoordinator Studentmedverkan

- Studentsupport inom hållbarhet
- Projektledare Act Sustainable
 

karin.bylund@gu.se
0766-18 46 73

Hugo Gustafsson
Kommunikatör

hugo.gustafsson@gu.se
0733-87 32 23

Ella Ekborg
Kommunikatör

ella.ekborg@chalmers.se
0733-88 09 23

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-11-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?