Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Student Sustainability Hub

Här hittar du information om hur du som student vid Göteborgs universitet och Chalmers kan engagera dig inom hållbarhetsfrågor under din studietid. På denna sida finns ett urval av aktiviteter. Mer information hittar du här på vår sida på engelska.

Studentorganisationer inom hållbarhet

De studentdrivna hållbarhetsföreningarna finns idag på nästan alla fakulteter vid Göteborgs universitet och Chalmers. Gothenburg Students for Sustainability Alliance (GSSA) är ett nätverk för hållbarhetsintresserade studenter och studentföreningar vid Chalmers och Göteborgs universitet.

I nätverket GSSA har studenter från olika föreningar möjlighet att samverka i gemensamma frågor och utbyta erfarenheter. Träffarna sker cirka en gång i månaden. Göteborgs centrum för hållbar utveckling har en sammankallande roll i nätverket och samverkar med GSSA inom till exempel verksamhetsutveckling, kommunikation och administration.

Se kommande events och GSSA-möten på vår Facebooksida, Gothenburg Students for Sustainability Hub.

Studentorganisationer inom hållbarhet

Act Sustainable – en inspirationsvecka för studenter

Alla studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet hälsas årligen välkomna till Act Sustainable – veckan som uppmanar till handling för en hållbar utveckling. Act Sustainable 2020 hålls online och arrangeras 16-20 november. Läs mer om Act Sustainable här www.actsustainable.se

Studenter som hållbarhetskoordinatorer

Hos oss finns studenter som vid sidan av studierna, arbetar med universitetets miljö- och hållbarhetsarbete ur ett studentperspektiv. Det handlar bland annat om frågor som rör utbildning och upphandling samt att utgöra ett stöd och bollplank för universitetens studentföreningar inom hållbar utveckling. Modellen att systematiskt samverka med studenter för hållbar utveckling på universitetet grundar sig i det europeiska konceptet Green Office.

GUSTA – GU Sustainability Thesis Award

Skriver du din uppsats inom ett ämne som relaterar till hållbar utveckling? Delta i GUSTA, en tävling om bästa uppsats för läsåret.

Om utbildning på Chalmers och Göteborgs universitet

Läs mer på vår engelska sida

Du hittar mer information om hållbar utveckling för studenter på vår sida på engelska www.gmv.chalmers.gu.se/english/student

Kontakt

Karin BylundKarin Bylund
Projektledare

karin.bylund@gu.se
karin.bylund@chalmers.se
0766-18 46 73

Hugo GustafssonHugo Gustafsson
Kommunikatör

hugo.gustafsson@gu.se
hugo.gustafsson@chalmers.se
0733-87 32 23

Ella EkborgElla Ekborg
Kommunikatör

ella.ekborg@gu.se
ella.ekborg@chalmers.se

0733-88 09 23

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-07-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?