Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Urban Futures - Centrum för hållbar stadsutveckling

Urban Futures - Centrum för hållbar stadsutveckling är en mötesplats och arena för samverkan och gemensam kunskapsproduktion mellan praktik och forskning i Västra Götaland.

Samtliga aktiviteter inom centrumet syftar till att främja samverkan och kunskapsutveckling mellan forskning och praktik för att förverkliga rättvisa, gröna och tillgängliga städer, regioner och samhällen som utvecklas med respekt för allt liv och inom planetens gränser.

Centrumet drivs genom ett etablerat partnerskap mellan åtta deltagande parter som representerar både akademi och praktik: Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Göteborgsregionen, Göteborgs Stad, Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, IVL Svenska Miljöinstitutet och RISE Research Institutes of Sweden.

Logos parter

 

Nyheter

 • Urban Futures såddprojekt - ny omgång att söka

  Varje år avsätter Chalmers 1 miljon för att stötta ett brett engagemang av Chalmersforskare inom Urban Futures. Satsningen pågår 2020-2024.

  Publicerad onsdag 1 sep
 • Hållbara städer är rättvisa - men hur når vi dit?

  Kan vi nå mer hållbara och rättvisa städer genom att sammanföra forskare och andra samhällsaktörer för gemensamt lärande och kunskapsutveckling? I den nyligen publicerade boken Realising Just Cities skriver vetenskapsjournalisten Leonie Roberts om insikter och lärdomar från stadsutvecklingsprojekt i skilda lokala kontexter i globala nord och syd.

  Publicerad onsdag 30 jun
 • Hur styr vi mot socialt hållbara städer?

  De investeringar vi gör i våra städer påverkar människors livsvillkor under lång tid framöver. Hur vi utvecklar och utformar staden påverkar inte bara den fysiska miljön, det påverkar också människors sociala förutsättningar. Men hur vet vi vilka effekter investeringarna får?

  Publicerad torsdag 24 jun
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2022-05-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?