Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Urban Futures - Centrum för hållbar stadsutveckling

Urban Futures – Centrum för hållbar stadsutveckling är en arena för samskapande mellan forskning och praktik. Vi arbetar med komplexa samhällsutmaningar utifrån olika perspektiv. Vi bygger kunskap och kapacitet som bidrar till omställning av våra städer och samhällen.

Samtliga aktiviteter inom centrumet syftar till att främja samverkan och kunskapsutveckling mellan forskning och praktik för att förverkliga rättvisa, gröna och tillgängliga städer, regioner och samhällen som utvecklas med respekt för allt liv och inom planetens gränser.

Centrumet drivs genom ett etablerat partnerskap mellan åtta deltagande parter som representerar både akademi och praktik: Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Göteborgsregionen, Göteborgs Stad, Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, IVL Svenska Miljöinstitutet och RISE Research Institutes of Sweden.

Logos parter

Nyheter

 • Filmer om perspektiv på naturbaserade lösningar för klimatanpassning i städer

  Flera extrema väderhändelser har under den senaste tiden på ett tydligt sätt påmint oss om att klimatförändringarna är akuta och redan nu får stor påverkan på samhällen världen om, också i Sverige. För att stärka samhällets och ekosystemens förmåga att möta ett förändrat klimat behöver åtgärder för minskade utsläpp ske i samspel med klimatanpassning. Naturbaserade lösningar för klimatanpassning kan hjälpa oss att hantera de utmaningar vi står inför.

  Publicerad tisdag 21 nov
 • Möt doktoranderna inom Just Transitions

  Just Transitions - Forskarskola om ledning och organisering för rättvis urban och regional klimatomställning bygger kunskap och kompetens kring en av vår tids största utmaningar. Möt de sju doktorander som verkar i gränslandet mellan akademi och praktik. Doktoranderna ska undersöka hur en rättvis klimatomställning kan förverkligas på en lokal nivå.

  Publicerad onsdag 8 nov
 • Kan konflikter driva en rättvis klimatomställning?

  Den 19-20 september startar den första doktorandkursen inom forskarskolan Just Transitions. Forskarskolan bygger kunskap och kompetens kring hur en rättvis klimatomställning kan förverkligas på en lokal nivå. En del av svaret är konflikter och dilemman.

  Publicerad fredag 15 sep
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2024-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?