Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Urban Futures - Centrum för hållbar stadsutveckling

Urban Futures – Centrum för hållbar stadsutveckling är en arena för samskapande mellan forskning och praktik. Vi arbetar med komplexa samhällsutmaningar utifrån olika perspektiv. Vi bygger kunskap och kapacitet som bidrar till omställning av våra städer och samhällen.

Samtliga aktiviteter inom centrumet syftar till att främja samverkan och kunskapsutveckling mellan forskning och praktik för att förverkliga rättvisa, gröna och tillgängliga städer, regioner och samhällen som utvecklas med respekt för allt liv och inom planetens gränser.

Centrumet drivs genom ett etablerat partnerskap mellan åtta deltagande parter som representerar både akademi och praktik: Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Göteborgsregionen, Göteborgs Stad, Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, IVL Svenska Miljöinstitutet och RISE Research Institutes of Sweden.

Logos parter

Nyheter

  • Den hala tvålen - ny rapport från Regeringskansliet

    Rapporten Den hala tvålen - verktyg och metoder för social hållbarhet i fysisk planering som publicerades tidigare i april kartlägger verktyg och metoder som används för att åskådliggöra sociala värden i fysisk planering. Rapporten nämner flera Urban Futures och tidigare Mistra Urban Futures projekt och publikationer.

    Publicerad onsdag 28 apr
  • Viktig aktör för Göteborgs klimatarbete

    Urban Futures pekas ut som viktig aktör för att stödja den omställningsfunktion som Göteborgs stad kommer att utveckla och driva för att realisera intentionerna i det nyligen beslutade "Klimatkontrakt 2030".

    Publicerad tisdag 29 dec
  • Fyra nya projekt inom Urban Futures

    Urban Futures växlar upp. Under hösten har fyra nya projekt beviljats. Projekten Healing Heritage, Beslutsstöd för knäckfrågor, Urbana stationssamhällen och Normkritiska perspektiv på samhällsplanering har tillsammans en total budget på 7,5 miljoner kronor. Finansiärerna som stöttar projekten är Formas, CMB (Centrum för Management i Byggsektorn), Trafikverket och Vinnova.

    Publicerad onsdag 9 dec
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2024-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?