• Stadsplanering för social hållbarhet kräver samverkan

[2022-01-25] Hur vi bygger påverkar inte bara den fysiska miljön, det påverkar också människors livsvillkor. Projektet SIGURD har undersökt vilken betydelse olika stadsbyggnadsinvesteringar har för en hållbar samhällsutveckling. Fallstudier har genomförts på stadsdelsnivå i Borås (Medborgarlabb) och Göteborg (Backaplan).

• Framtidens städer diskuterades av tidigare nobelpristagare

[2021-12-22] Årets version av eventet Nobel Week Dialogue samlade den 9 december tidigare nobelpristagare, forskare och experter för att diskutera årets tema The City of the Future på Svenska Mässan i Göteborg och digitalt. Marcus Jahnke, verksamhetsledare för Urban Futures ledde ett samtal med rubriken Tackling Inequalities.

• Ta del av Socialt byggande konferensen i efterhand

[2021-12-13] Socialt byggande är en fråga som engagerar många och konferensen med samma namn lockade en engagerad publik när den ägde rum på Garveriet i Floda den 18-19 november.

• Rapporter om stadsplaneringsinvesteringars effekter och värden

[2021-12-02] Hur vi bygger och investerar i våra städer påverkar människors livsvillkor en lång tid framöver. Projektet SIGURD: Stadsplaneringsinvesteringar effekter och värden har undersökt hur aktörer inom stadsutveckling kan mäta och omvandla sociala värden till ekonomiska variabler i investeringskalkyler och samhällsekonomiska bedömningar.