Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Webbinarium om "Hållbar mobilitet i glesare geografier - att utmana urban norm"

Föreläsning

Hur kan vi få till stånd en hållbar mobilitet i glesare och ojämna geografier? Detta är en central fråga när nätverket för Socialt hållbar transportplanering bjuder in till webbinarium med Skaraborgs kommunalförbund som värd.
Webbinariet fokuserar på att medvetandegöra urbana normer som finns i dagens transportplanering samt öka handlingsutrymmet att tänka och göra annorlunda.

Hur kan vi få till stånd en hållbar mobilitet i glesare och ojämna geografier? Detta är en central fråga när nätverket för Socialt hållbar transportplanering bjuder in till webbinarium med Skaraborgs kommunalförbund som värd.


Webbinariet fokuserar på att medvetandegöra urbana normer som finns i dagens transportplanering samt öka handlingsutrymmet att tänka och göra annorlunda.


Program:

12.30-12.45 Välkomna! Ana Gil Solá och Lisa Ström, nätverkssamordnare


12.45-13.10 Vad innebär urban norm i transportplanering och är hållbar mobilitet i glesare geografier möjlig?¿ Magnus Fredricsson Skaraborgs kommunalförbund strateg för hållbar samhällsutveckling


13.10-13.35 Vilka frångår den urbana normen och varför? Erika Sandow forskare på Umeå Universitet och studerar aspekter av befolkningens geografiska rörlighet, såsom pendling och migration


13.35-13.45 Bensträckare
13.45-14.50 Workshop inklusive bensträckare
14.50-15.00 Avslutning


Information och anmälan

När: 18 november 2020, klockan 12.30-15.00
Var: Webbinarium, länk skickas ut den 13 november


För vem: Forskare, tjänstepersoner, konsulter, m.fl.
Sista datum för anmälan: 11 november,Anmäl dig här
Webbinarium via länk



När du har anmält dig får du en bekräftelse den 13 november som innehåller en länk där du kan koppla upp dig till samtalet via internet. Mellan kl. 12.00 och 12:30 kontrollerar vi att alla som anmält sig har kommit in via länken.


Det är möjligt för flera på arbetsplatsen att koppla upp sig via samma länk. Hör gärna av er om ni har anmält er men får förhinder och inte kan delta.


Vad är nätverket social hållbar transportplanering?
Nätverket välkomnar både praktiker och forskare med intresse för att utveckla fältet socialt hållbar transportplanering.


Nätverkets första mål är att skapa samförståelse mellan planerare på lokal, regional och statlig nivå, och mellan planering och forskning. Med planering menas all samhällsplanering som påverkar människors transporter, dvs. i bred bemärkelse: fysisk, folkhälsa, inom sociala området,miljö, etc. Kompetensen finns inom flera olika områden,tillsammans får vi en bättre helhetsförståelse.


Nätverkets andra mål är att bidra till ny kunskap genom att skapa förutsättningar för att formulera och utveckla forsknings- och utvecklingsprojekt som är aktuella och relevanta för både planering och forskning. Nätverket är öppet och träffas cirka tre gånger per år i olika städer i Sverige.


Arrangör: Nätverket för Socialt hållbar transportplanering, som drivs av Göteborgsregionen (GR), Västra Götalandsregionen (VGR), Trafikverket, Urban Futures och Göteborgs universitet.


Kontaktpersoner:
Lisa Ström Göteborgsregionen (GR)
mailto:lisa.strom@goteborgsregionen.se
Ana Gil Solá Avdelningen för Kulturgeografi vid Göteborgs universitet.
mailto:ana.gilsola@geography.gu.se

Föreläsare: Magnus Fredricsson, Skaraborgs kommunalförbund strateg för hållbar samhällsutveckling
Erika Sandow, forskare på Umeå Universitet och studerar aspekter av befolkningens geografiska rörlighet, såsom pendling och migration

Datum: 2020-11-18

Tid: 12:30 - 15:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs universitet/Göteborgsregionen

Plats: Zoom webinar

Ytterligare information:
Landsvag16291367-busshallplats230.jpg

Kontaktperson: Lisa Ström

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-08-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?