Urban Lunch-time: Visualisering och modellering av luftföroreningar i stadsmiljö - CityAirSim

Föreläsning

Hur påverkar vegetation, bebyggelsens struktur, trafikmängd och typ av fordon luftföroreningssituationen i städer? Och hur kan kunskap om dessa frågor visualiseras och kommuniceras exempelvis till gymnasieelever och människor som arbetar med stadsplanering?

Det är frågor som CityAirSim-projektet, med Urban Futures som samarbetspartner, arbetar med och kommer att visa exempel på från sin forskning.

Talare
Håkan Pleijel, Institutionen för biologi och miljövetetenskap, Göteborgs universitet
Jenny Lindén, IVL Svenska Miljöinstitutet
Malin Gustafsson, IVL Svenska Miljöinstitutet
Beata Stahre Wästberg, Institutionen för data och informationsteknik, Chalmers tekniska högskola
Thommy Eriksson, Institutionen för data och informationsteknik, Chalmers tekniska högskola

Urban Lunch-time kan inte ses i efterhand.

Anmäl dig till eventet senast 23 maj 2021.

Datum: 2021-05-25

Kategorier: Hållbar utveckling