Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Urban Lunch-time: Beslutsstöd för knäckfrågor

Föreläsning

Samhällsbyggnadssektorns aktörer beskriver att de möter "knäckfrågor" som ger upphov till fördröjningar, bristfälliga resultat, och skenande budgetar i plan- och byggprocesser. Knäckfrågorna beskrivs å ena sidan som situationer med viss förutsägbarhet, som baserat på tidigare erfarenhet går att identifiera i ett tidigt skede i en process, och därmed tilldelas nödvändiga resurser. Parallellt beskrivs knäckfrågor som situationer med betydligt mer oklara omständigheter, som på förhand inte går att förutse.

Vid detta Urban Lunch-time presenterar författarna resultat från en studie som genomförts och en modell för vad samhällsbyggnadssektorns knäckfrågor handlar om. Modellen tydliggör att begreppet "knäckfrågor" samlar en mångfald av problem och situationer som i grunden har olika karaktär. Genom att luckra upp och synliggöra dessa frågors karaktärsdrag och sammanhang, kan modellen användas som grund för diskussion och reflektion i enskilda situationer. Modellen kan också bidra till att knäckfrågor bättre kan förstås och hanteras inom samhällsbyggnadssektorn.

Talare och författare till rapporten:
Kerstin Hemström, PhD, Projektledare Urban Futures.
Nils Björling, PhD, Arkitekt, Universitetslektor i stadsbyggnad, Chalmers Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik.
Projektet har finansierats av CMB, Centrum för Management i Byggsektorn.

Anmäl dig här. Senast den 14 mars 2022.

Läs mer om projektet Beslutsstöd för knäckfrågor - ett möte mellan teori och praktik för begreppslig ordning och reda.

Datum: 2022-03-15

Tid: 11:30 - 12:20

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Urban Futures

Plats: Digitalt i Zoom

Kontaktperson: Marcus Jahnke

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-08-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?