• Den hala tvålen - ny rapport från Regeringskansliet

[2021-04-28] Rapporten Den hala tvålen - verktyg och metoder för social hållbarhet i fysisk planering som publicerades tidigare i april kartlägger verktyg och metoder som används för att åskådliggöra sociala värden i fysisk planering. Rapporten nämner flera Urban Futures och tidigare Mistra Urban Futures projekt och publikationer.

• Viktig aktör för Göteborgs klimatarbete

[2020-12-29] Urban Futures pekas ut som viktig aktör för att stödja den omställningsfunktion som Göteborgs stad kommer att utveckla och driva för att realisera intentionerna i det nyligen beslutade "Klimatkontrakt 2030".

• Fyra nya projekt inom Urban Futures

[2020-12-09] Urban Futures växlar upp. Under hösten har fyra nya projekt beviljats. Projekten Healing Heritage, Beslutsstöd för knäckfrågor, Urbana stationssamhällen och Normkritiska perspektiv på samhällsplanering har tillsammans en total budget på 7,5 miljoner kronor. Finansiärerna som stöttar projekten är Formas, CMB (Centrum för Management i Byggsektorn), Trafikverket och Vinnova.

• Ledig tjänst projektledare

[2020-09-11] Vid GMV bedrivs Centre for Sustainable Urban Futures. Centret styrs av ett konsortium bestående av åtta samarbetspartner: Göteborgs stad, Göteborgsregionen, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola, IVL och RISE. Verksamheten är en arena för samverkan mellan praktik och forskning för gemensam produktion av kunskap som bidrar till hållbar stadsutveckling i Västra Götaland. Till centret söker vi nu en projektledare.