Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Kick-off för Forskarskolan Just Transitions

Nyhet: 2023-06-22

Den 19-20 juni träffades samtliga åtta parter från akademi och praktik inom Forskarskolan Just Transitions i Linköping för en kick-off. Forskarskolan ska bygga kunskap och kompetens kring hur en rättvis klimatomställning kan förverkligas i en lokal kontext.

Under våren har sju doktorander rekryterats till forskarskolan och kommer börja sina studier till hösten. Doktorandprojekten kommer vara integrerade i de offentliga parternas verksamheter, med handledare från såväl akademi som praktik. Mötet var både en kick-off och första möjlighet för samtliga handledare att träffas, men även ett förberedande möte inför att doktoranderna börjar.

 Gruppbild på personer engagerade inom forskarskolan

Gruppbild på de som är engagerade i forskarskolan. På bilden från vänster: Anna Svensson, Merritt Polk, Kerstin Hemström, Tanja Winkler, Henrietta Palmer, Ida Grundel, Linda Apelgren, Kristina Grange, Jan Persson, Sandra Viktor, Kristoffer Palmestål, Line Rondestvedt De Verdier och Stefan Holmlid. Foto: Jenny Sjödin

Parterna som är engagerade i forskarskolan är Linköpings universitet, Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola, Urban Futures, Linköpings kommun, Länsstyrelsen Östergötland, Norrköpings kommun, Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

På kick-offen diskuterades det bland annat vad transdiciplinära samarbeten betyder, vad det innebär att vara handledare samt vilka utmaningar och möjligheter det finns när doktoranden både ska forskarutbildas och vara inbäddad i praktikens utmaningar. Tanja Winkler, forskare vid University of Cape Town böjd även på tankeväckande perspektiv på rättvisa.

Under hösten träffas samtliga handledare och doktoranderna igen, denna gång i Göteborg, i samband med att den första kursen med fokus på Konflikter och dilemman inom urban planering och beslutsfattande för rättvis klimatomställning startar.

Läs mer om Forskarskolan Just Transitions

Frågor?

Stefan Holmlid, ansvarig för forskarskolan och professor vid Linköpings universitet, stefan.holmlid@liu.se
Kerstin Hemström, projektledare, Urban Futures, kerstin.hemstrom@gu.se

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?