Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rapporter om stadsplaneringsinvesteringars effekter och värden

Nyhet: 2021-12-02

Hur vi bygger och investerar i våra städer påverkar människors livsvillkor en lång tid framöver. Projektet SIGURD: Stadsplaneringsinvesteringar effekter och värden har undersökt hur aktörer inom stadsutveckling kan mäta och omvandla sociala värden till ekonomiska variabler i investeringskalkyler och samhällsekonomiska bedömningar.

Projektets tre slutrapporter finns nu tillgängliga att ladda ned:

Att värdera social och miljömässig påverkan av stadsbyggnadsinvesteringar: Resultat och lärdomar från användning av metoden Social Return on Investment (SROI) i två fallstudier i Göteborg

Medborgarlabbet Sjöbo: SROI-analys

Tillämpning av metoden SROI för hållbar stadsutveckling

Den 27 maj 2021 arrangerade projektet konferensen Att styra mot socialt hållbara städer - Stadsplaneringsinvesteringars effekter och värden. Konferensen filmades och går att se i efterhand.

Läs mer om SIGURD: Stadsplaneringsinvesteringar effekter och värden.

Frågor? Kontakta Jenni Strömstad, Urban Futures

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gmv.gu.se/urbanfutures/sv/aktuellt/nyheter/detalj//rapporter-om-stadsplaneringsinvesteringars-effekter-och-varden.cid1734470
Utskriftsdatum: 2022-10-01