Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ta del av Socialt byggande konferensen i efterhand

Nyhet: 2021-12-13

Socialt byggande är en fråga som engagerar många och konferensen med samma namn lockade en engagerad publik när den ägde rum på Garveriet i Floda den 18-19 november.

Nu finns dokumentation och filmat material från konferensen tillgängligt. Det finns bland annat möjlighet att lyssna på Karolina Skog, tidigare miljöminister och regeringens särskilda utredare som pratade om att en socialt hållbar bostadsförsörjning är möjlig. Pernilla Hagbert, forskare sustainability transitions, KTH resonerade om vad som krävs för ett hållbart samhällsbygge – på riktigt och Robert Temel, arkitekt och forskare baserad i Wien gav en internationell utblick och berättade om Baugemeinschaften i Österrike, Tyskland och Schweiz. Även Helena Bjarnegård, Sveriges Riksarkitekt berättade om hur socialt drivna byggprocesser kan bidra till målen i gestaltad livsmiljö. Redan nu finns över tjugo filmade presentationer från konferensen och nya klipp laddas upp löpande.

Värdar och medarrangörer

Bakom konferensen Socialt byggande 2021 står en ovanligt bred konstellation av aktörer som omfattar alla samhällssektorer. Förutom Urban Futures engagerar sig också; Boverket, Egnahemsbolaget, Coompanion, Centrum för boendets arkitektur, Bergsjön 2021, Föreningen för byggemenskaper, Kollektivhus NU, RISE, Sveriges Arkitekter Västra Götaland, Sveriges Lantbruksuniversitet SLU, Sveriges Kommuner och Regioner, Egnahemsfabriken, Ekobanken, Ekobyarnas Riksorganisation, Building Future Institute, Bygg och bo ihop, Sweco, Divercity, Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen.

Ta del av dokumentation och filmat material. 
Läs mer om konferensen Socialt Byggande 2021

Frågor? Kontakta Sanna Isemo, sanna.isemo@chalmers.se
 

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gmv.gu.se/urbanfutures/sv/aktuellt/nyheter/detalj//ta-del-av-socialt-byggande-konferensen-i-efterhand.cid1735513
Utskriftsdatum: 2022-12-03