Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Urban Futures - Centrum för hållbar stadsutveckling på GMV söker praktikant inför våren 2023!

Nyhet: 2022-10-31

Om Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV.

Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom hållbar utveckling. GMV fungerar som en plattform som initierar, driver, administrerar och stöttar mångvetenskapliga projekt och satsningar inom hållbar utveckling. Uppdraget är att skapa samverkan mellan och inom lärosätena och med viktiga samhällsaktörer för att generera och nyttiggöra kunskap om hållbar utveckling. Vid GMV finns forskarnätverk, studentsamverkan, interaktion mellan forskning och policy, Göteborgs universitets miljöledningsarbete, och en rad olika verksamheter, projekt och nätverk. På GMV arbetar ca 45 personer och vi finns på Chalmers, campus Johanneberg.

Läs mer om GMV.

Om Urban Futures

Urban Futures - Centrum för hållbar stadsutveckling är en mötesplats och arena för samverkan och gemensam kunskapsproduktion mellan praktik och forskning i Västra Götaland.

Samtliga aktiviteter inom centrumet syftar till att främja samverkan och kunskapsutveckling mellan forskning och praktik för att förverkliga rättvisa, gröna och tillgängliga städer, regioner och samhällen som utvecklas med respekt för allt liv och inom planetens gränser.

Centrumet drivs genom ett etablerat partnerskap mellan åtta deltagande parter som representerar både akademi och praktik: Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Göteborgsregionen, Göteborgs Stad, Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, IVL Svenska Miljöinstitutet och RISE Research Institutes of Sweden.

Om praktiken

Som praktikant inom Urban Futures följer du det dagliga arbetet. I praktiken ingår uppgifter som är av både praktisk och administrativ karaktär. Rollen innebär att du bland annat kommer att medverka i planering och utförande av en rad evenemang och möten så som Urban Lunch-time, samordnarmöten, styrelsemöten och workshops. En större uppgiftunder din praktik kommer preliminärt vara att arbeta med en analys av hur västsvenska lärosäten arbetar med urbana frågor.

Praktikperioden är 10-20 veckor lång med start i mitten av januari (eller enligt överenskommelse) och avslut senast i slutet av juni och helst deltid under 20 veckor.

Kvalifikationer

Du som söker praktik hos oss ska ha en pågående utbildning på heltid på minst kandidatnivå, gärna med inriktning mot hållbar stadsutveckling och/eller kommunikation. Vi söker dig med stort intresse för hållbar stadsutveckling och kunskaper inom området. Eftersom vår verksamhet genomförs på svenska är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska, både i tal och skrift. Du är också driven och strukturerad i ditt sätt att arbeta och du har god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är flexibel och öppen för att det kommer nya uppgifter under praktiken, i mån av tid.

Vi ser också gärna att du har:

  • God kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska.
  • Erfarenhet av att arbeta med olika typer av möten, service och/eller evenemang.

Kontaktuppgifter

Vid frågor om praktikplatsen är du välkommen att kontakta Sara Pettersson, verksamhetsledare för Urban Futures, 0707-850084, sara.pettersson@chalmers.se.

Ansök

Ansökan skickas till Sara Pettersson (sara.pettersson@chalmers.se) senast 2022-11-30 och ska bestå av CV och personligt brev.

 

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?