Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Viktig aktör för Göteborgs klimatarbete

Nyhet: 2020-12-29

Urban Futures pekas ut som viktig aktör för att stödja den omställningsfunktion som Göteborgs stad kommer att utveckla och driva för att realisera intentionerna i det nyligen beslutade ”Klimatkontrakt 2030”.

Cyklar vasagatan Göteborg

Göteborgs stads Klimatkontrakt 2030 är ett av nio Klimatkontrakt som sluts mellan svenska städer och myndigheterna: Statens Energimyndighet (Energimyndigheten), Verket för innovations-system (Vinnova), Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas) och Tillväxtverket, samt det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities. Övriga städer är: Enköping, Järfälla, Stockholm, Malmö, Lund, Umeå, Uppsala och Växjö.

De svenska Klimatkontrakten är de första i Europa och ambitionen är att de ska inspirera EU:s kommande satsningar på klimatneutrala städer och ett europeiskt Climate City Contract. Genom det svenska kontrakten har de nio städerna mycket goda förutsättningar för att söka finansiellt stöd från EU och få möjlighet till att samarbeta med europeiska städer som går före på vägen mot en klimatneutral kontinent som är målet i EUs gröna giv.

Läs mer om klimatkontraktet:
Viable Cities
Vårt Göteborg

Foto: Gunnar Bengtsson, Unsplah

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gmv.gu.se/urbanfutures/sv/aktuellt/nyheter/detalj//viktig-aktor-for-goteborgs-klimatarbete.cid1708476
Utskriftsdatum: 2022-12-03