Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Medskapande: arbeta tillsammans för förändring

Ökad urbanisering i kombination med ohållbara, ojämlika och resurskrävande levnadsmönster, och komplexa och gränsöverskridande problem som klimatförändringar, minskad biologisk mångfald och social polarisering, är svåra att överblicka och hantera och ger ofta upphov till målkonflikter.

De har ofta många orsaker, är svåra att beskriva och definiera, saknar tydliga lösningar, spänner över flera verksamhetsområden, och kan förstås och beaktas från många olika perspektiv. Att ta sig an sådana problem kräver djup samverkan mellan olika kompetenser.

Ingen har ensam all den kunskap, kapacitet eller de resurser som behövs för att realisera nödvändiga förändringar. Hållbar förändring nås bäst tillsammans.

Urban Futures arbetar medskapande och verkar för gemensam kunskapsproduktion kring stadsutveckling. Medskapande är inte en enskild metodik utan en ansats som kan förverkligas och genomföras på olika sätt. Det handlar om att gemensamt ta fram ny kunskap runt en komplex samhällsutmaning i en process där olika aktörer lär från och med varandra. Det är ett medel för att hantera komplexitet, och tillsammans skapa förutsättningar för en hållbar stadsutveckling.
 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-04-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?