Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Green PST - grön infrastruktur som en integrerad del av nätverksanalys

Cyklar i en parkFörtätning har visat sig bidra till vissa centrala mål i Agenda 2030, men strider samtidigt mot andra. Grönområden antas vara en central lösning eftersom de bidrar till större motståndskraft mot klimatförändringseffekter och påverkar folkhälsa och välbefinnande positivt.

Trots kunskap om att kopplingar mellan grönområden är viktiga, fokuserar verktyg som används idag på att mäta effektivitet av grönytor främst utifrån gröna kvaliteter som finns lokalt.

Syftet med projektet är därför att inventera behovet av ett verktyg som tar hänsyn till hela systemet av grönytor och att kravspecificera dess funktionalitet. Ett sådant verktyg skulle kunna möjliggöra för planeringspraxis att integrera dessa typer av analyser i designprocessen och även stödja projekt så att de mer effektivt bidrar till hållbarhetsmål 11, hållbara städer och samhällen och mål 15, ekosystem och biologisk mångfald.

Samarbetsparter: Chalmers, Calluna AB, Göteborg Stad (Park och Miljöförvaltningen) och Göteborgsregionen (GR)
Finansiär: Urban Futures
Pågår: 2021
Kontaktperson: Meta Berghauser Pont, Chalmers, meta.berghauserpont@chalmers.se
 

Foto Yiwen via Unsplash

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-06-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?