Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Omställningsplattform Dalsland

Illustration av Omställningsplattform Dalsland.

Många svenska städer får stöd från både EU och den svenska staten för att bygga kommunens förmåga att hantera städers specifika hållbarhetsutmaningar, till exempel klimatomställningen och sociala utmaningar, genom att etablera så kallade Innovationsplattformar. Arbetet är viktigt och fyller en lucka i det svenska innovationssystemet. Samtidigt saknar svenska landsbygder i stort sett helt motsvarande satsningar.

Förstudien Omställningsplattform Dalsland handlade om att undersöka behovet och förutsättningen för skapandet av plattformar för innovation och omställning motsvarande de som skapas i svenska stadskommuner, i svenska landsbygder, och med Dalsland som case. Den handlade också om att utveckla ett förslag på vad som skulle kunna känneteckna en sådan plattform för Dalsland.

Resultatet av förstudien är sammanfattat i en rapport Omställningsplattform Dalsland - Diskussionsunderlag: Tvärsektoriell organisering för att stärka Dalslands innovations- och omställningskapacitet som finns att ladda ned.

Samarbetsparter: Mötesplats Steneby, Not Quite, RISE och Urban Futures.
Finansiär: Fyrbodals kommunalförbund och RISE
Pågår: 2021
Kontaktperson: Marcus Jahnke, verksamhetsledare, Urban Futures, marcus.jahnke@chalmers.se

Illustration: Biba S. Jelusic

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2022-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?