Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

FN:s globala hållbarhetsmål nr 1: Ingen fattigdom

Öppen för allmänheten

I höstas antog FN 17 globala mål för hållbar utveckling. I en serie föreläsningar berättar forskare från Göteborgs universitet och Chalmers om ett av hållbarhetsmålen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå målet.
Det första hållbarhetsmålet handlar om hur vi ska utrota fattigdomen i alla länder.

Det första hållbarhetsmålet handlar om hur vi ska utrota fattigdomen i alla länder. Fattigdom omfattar fler dimensioner än den ekonomiska och innebär bland annat även brist på frihet, makt, inflytande, hälsa, utbildning och fysisk säkerhet. Att utrota fattigdomen är en grundläggande förutsättning för att uppnå människors fulla åtnjutande av de mänskliga rättigheterna.

Maria Nyström forskar kring design och utveckling inom olika kulturer och bedriver mycket av sin forskning i Afrika. Forskningen är transdisciplinär vilket innebär att hon med samarbetspartner forskar inom och hittar kopplingar mellan arkitektur, design och teknik: i hemmen, på marknadsplatser och inom ekoturism. Syftet är att skapa ett fungerande samarbete mellan industrin, akademin och samhället.

Susanna Olai arbetar med forsknings¿ och kapacitetsuppbyggnadsprogrammet Environment for Development (EfD) som verkar för att minska fattigdomen genom att bygga upp miljöekonomisk kompetens i en rad länder. EfDs sekretariat finns på Nationalekonomiska Institutionen på Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Föreläsare: Maria Nyström, Institutionen för Arkitektur, Chalmers www.chalmers.se/sv/personal/Sidor/maria-nystrom.aspx

Susanna Olai, Enheten för miljöekonomi, Göteborgs universitet www.efdinitiative.org/about-efd/people/olai-susanna

Datum: 2016-03-09

Tid: 18:00 - 19:30

Kategorier: Populärvetenskap

Arrangör: Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV i samarbete med Ekocentrum & Göteborgs FN-förening

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44

Kontaktperson: mikael.ostblom@gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2011-09-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?